Organisatiestructuur

Een organisatie kan maar goed functioneren als er een aantal gemotiveerde mensen mee aan het roer staan. We hebben die enthousiaste medewerkers op vele niveaus.

Interne organisatie

Coördinator Jan De Cock

Jan De Cock (°1964) verbleef als ontwikkelingswerker in Latijns-Amerika en Afrika. Van straatopvoeder, onder meer bij lijmsnuivende jongeren in Chili, naar gevangeniswerker: het was maar een kleine stap. Hij trok in 2001-2002 wereldwijd langs zo'n honderd gevangenissen en liet zich vrijwillig opsluiten om 'van binnenuit' de polsslag te voelen van mannen en vrouwen achter de tralies.  Jan verbleef in 2005 een maand in een gevangenis in Noord-Kivu in Congo. In 2012 nam Jan de rugzak weer op: dit keer logeerde hij bij slachtoffers die het laatste woord niet aan de haat hebben gelaten maar soms zelfs tot verzoening zijn gekomen.

Over al die ervaringen verschenen drie boeken: 'Hotel Prison', 'De Kelders van Congo' en ‘Hotel Pardon’. Jan is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Jan werkt als coördinator van de vzw Without Walls en doet vrijwilligerswerk in Belgische gevangenissen.

Raad van Bestuur

We stellen de leden van het Bestuursorgaan graag aan u voor:

Jacques Dierckx, voorzitter

Agnes Steenssens, ondervoorzitter

Karl Thiry, penningmeester

Jan De Cock


Algemene vergadering

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vzw en bestaat uit een team van geëngageerde mensen vanuit verschillende doelgroepen en netwerken. Zij komen minstens één keer per jaar samen om de werking van de vzw te bespreken en goed te keuren.

Vrijwilligers

Vele handen kunnen grote resultaten boeken.